В рамках Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства», яка триває з 25 листопада по 10 грудня, завідувачем відділення соціальної роботи та організації надання адресної, натуральної та грошової допомоги КО «Центр надання соціальних послуг Козівської селищної ради» Оксаною Марцишин спільно із начальником служби у справах дітей Козівської селищної ради Іваном Гладчуком, 30 листопада 2021 року проведено профілактичні бесіди із учнями 9-10 класів Козівського ЗЗСО I-III ступенів № 2.

Спеціалісти розкрили присутнім поняття домашнього насильства, його причини та наслідки, а також ознайомили учасників із видами домашнього насильства, навели приклади його прояву, наголосили на тому, що таке явище – це злочин проти людини, про який у більшості випадків не хочуть говорити. Завідувач відділення зазначила, що у суспільстві утвердилося багато стереотипів, щодо насильства, які перешкоджають подоланню цієї проблеми. Було акцентовано увагу на тому, що прояви сімейного насильства мають циклічний характер і що кривдником та жертвами можуть бути чоловіки, жінки та діти.

Мета проведення акції – привернення уваги учнів до проблем насильства в дитячому та учнівському колективах та протидії насильству в сім’ї. Що розуміти під насильством у сім’ї? Дати початку та завершення Акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії, щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Окрім того, начальник служби у справах дітей Козівської селищної ради Іван Гладчук провів роз’яснювальну роботу, щодо теми булінгу, детально зупинився на його видах та дав практичні поради як з ним боротися.