З метою забезпечення жителів області ялинками у передноворічний період 2021 року створюються торговельні пункти у спеціально визначених місцях – біля контор лісництв, розсадників, уздовж автошляхів області тощо. Про це повідомляє сайт Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства:

В м. Тернополі торгівельні майданчики з продажу новорічних ялинок будуть організовані у двох місцях: на перехресті вул. Миру-Дружби та вул.Карпенка (поблизу магазину «АТБ-маркет»).

Середня ціна (з ПДВ) за погонний метр хвойного дерева у лісогосподарських підприємствах області становить 70 грн, тобто не змінилася, порівняно з попереднім періодом.Зростає попит на новорічні дерева із закритою кореневою системою, їх можна висадити в ґрунт після свят або ж тримати до наступного року.

Варто зазначити, в області розроблено комплекс заходів, спрямованих на збереження лісів у різдвяно-новорічний період. По лісогосподарських підприємствах видано накази про взаємодію рейдових бригад державної лісової охорони з працівниками територіальних органів поліції, Держекоінспекції, органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування та засобів масової інформації під час патрулювання лісових масивів.

Перевірити місце заготівлі придбаного новорічного дерева, а відтак його законність, можна на сайті open.ukrforest.com, вписавши у вкладку «Перевірка новорічних дерев» номер бірки.

За незаконну заготівлю новорічних дерев передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.