Найбільший мікрорайон у Чорткові – Кадуб, де проживає близько 10 тисяч людей, давним-давно дуже потребує хоча би однієї зеленої відпочинкової зони. У діючої команди у міській раді на чолі із Володимиром Шматьком є чітке бачення створення рекреаційної зони – парку пам’яті Героїв Небесної Сотні по вулиці Князя Володимира Великого. На шляху – чимало перепон, втім вже восени 2022 року мікрорайон може отримати подарунок до 500-ліття Чорткова у вигляді відпочинкової зони.

🔹Де заплановано парк пам’яті Героїв Небесної Сотні?
По вулиці Князя Володимира Великого – навпроти супермаркету «Європа». Проектна площа парку – 2 гектари.

🔹Які труднощі на шляху до створення парк?
Дана ділянка – чи не єдина у мікрорайоні Кадуб, де можна запроектувати повноцінний парк та втілити його у реальність. Втім, на одному із двох гектарів зараз знаходиться приміщення гідрологічної станції Чортків. Через це установу потрібно у найкоротші терміни перенести.

Відтак міський голова Чорткова Володимир Шматько провів перемовини щодо ймовірного перенесення станції на територію індустріального парку «Chortkiv West» із керівницею сектору організації робіт Тернопільського обласного центру з гідрометеорології Оксаною Софінською, провідними гідрологами станції Чортків Марією Остафієвою та Вірою Марущак.

Представники гідрометеорологічної служби погодились на перенесення станції на інше місце при умові, що їм допоможуть із будівництвом нового приміщення.

Тож невдовзі Чортківська міська рада розроблятиме програму фінансової підтримки гідрологічної станції, щоб передбачити співфінансування перенесення станції (зведення будівлі, підключення до інженерних мереж тощо) на нове місце. Частину коштів намагатимуться залучити також із державного бюджету.

🔹Що вже зроблено?
Ще у 2018 році з нагоди Дня міста представники духовенства, влади, громадськості заклали основу майбутнього парку – висадили перші 40 дерев. Станом на сьогодні у парку росте вже більше сотні дерев, за котрими доглядає (а також забезпечує благоустрій території) КП «Парковий культурно-спортивний комплекс».