Під процесуальним керівництвом Тернопільської окружної прокуратури тернополянину повідомлено про підозру у примушуванні до виконання цивільно-правових зобов’язань, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з пошкодженням майна, поєднане з насильством, небезпечним для життя і здоров’я (ч. 3 ст. 355 КК України).

Нагадаємо, близько 7 ранку 26 жовтня 2021 року на підвіконні першого поверху житлового будинку у м. Тернополі спрацював саморобний вибуховий пристрій, розбивши вікно у квартирі. На той час у кімнаті перебувала жінка з п’ятирічною дитиною. Уламки скла травмували руку господині й пошкодили майно у квартирі.

Правоохоронці встановили замовника злочину, який надав вказівки іншому співучаснику вчиняти протиправні дії відносно потерпілого, щоб примусити останнього повернути йому борг.

Не зважаючи на те, що у клопотанні слідчого вказувалось про наявність ризиків переховуватись від органів досудового розслідування та суду, впливати на потерпілих і продовжувати стосовно них злочинну діяльність, слідчим суддею Тернопільського міськрайонного суду відмовлено у застосуванні до підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Оскільки судом обрано зловмиснику цілодобовий домашній арешт, Тернопільською окружною прокуратурою готується апеляційна скарга на вказане рішення.

Триває розслідування, що здійснюють працівники поліції.

Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури