Наразі у Тернопільській області 38 медичних закладів мають угоди з НСЗУ на проведення вакцинації проти COVID-19. У цих закладах пацієнт може отримати свою безоплатну дозу вакцини. Послуги з вакцинації також безоплатні для пацієнта. Усього з початку вакцинальної кампанії від коронавірусу Національна служба здоров’я виплатила понад 9,8 млн грн закладам Тернопільщини за проведення щеплення.

Жителям Тернополя доступні послуги і мобільних бригад з вакцинації — щеплення маломобільних громадян та колективів від 50 людей.

Вони отримують оплату за фактичну кількість провакцинованих осіб: 25 грн — за першу дозу введеної вакцини і 60 грн — за другу. Інформацію про вакцинацію медики вносять до електронної системи охорони здоров’я і тільки на підставі цієї інформації НСЗУ платить закладам.

“У Тернопільській області обидві дози протиковідної вакцини отримали 165 тисяч людей, одну дозу — 243 тисячі. До речі, Тернопільський центр первинної медико-санітарної допомоги — національний лідер за виплатами від НСЗУ за проведення вакцинації, він отримав за це понад 3 млн грн.

Сподіваюся, кожен житель Тернопільщини якомога швидше знайде найближчий пункт вакцинації й отримає своє безоплатне щеплення”, — наголосила директорка Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ Мар’яна Возниця.