Минулого тижня поліцейські Тернопільщини зафіксували понад пів тисячі порушень карантинних вимог. Як розповіли у поліції, в області щодня працює майже 50 рейдових груп, які стежать за дотриманням обмежень. До їх складу входять правоохоронці, представники Держпродспоживслужби, муніципальної інспекції та органів місцевого самоврядування.

Упродовж минулого тижня поліцейські виявили 521 порушення правил карантину. Правоохоронці склали 126 адмінпротоколів за недотримання протиепідемічних заходів та винесли 395 постанов через перебування у громадських місцях без масок.

“Перевіряють не лише дотримання протиепідемічних норм, а й наявність ковід-сертифікатів у закладах громадського харчування, спортзалах та на рейсах міжобласного сполучення. Відповідно до встановлених вимог, кожен громадянин повинен мати при собі ковід-сертифікат або негативний ПЛР-тест”, – зазначають у відділі комунікації поліції.

Ігнорування статті 44-3 “Порушення правил щодо карантину людей” передбачає штраф: для громадян від 17 до 34 тисяч гривень, для посадових осіб – від 34 до 170 тис. грн. Відсутність захисної маски обійдеться від 170-ти до 255 гривень.

Наразі на території Тернопільщини діє “жовтий” рівень епіднебезпеки, але карантинні заходи продовжують діяти, нагадують правоохоронці. Детальніше тут – Ситуацію з коронавірусом вдалося стабілізувати: область перейшла з “помаранчевої” до “жовтої” зони карантину.