Геоінформаційну систему презентували 15 листопада в Головному управлінні ДСНС України у Тернопільській області. Потреба у створенні даної програми з’явилася після завершення в Державі адміністративно-територіальної реформи, внаслідок якої змінилися межі районів і, відповідно, зони виїздів державних пожежно-рятувальних підрозділів. Систему для рятувальників погодились розробити в ТОВ “МАГНЕТІКВАН МУНІЦИПАЛЬНІ ТЕХНОЛОГІЇ”, робота над її створенням тривала пів року.

Від сьогодні нова геоінформаційна система введена в режим тестової експлуатації, вона допоможе диспетчерам швидше та чіткіше реагувати на виклики. До прикладу, ряд інструментів даної програми дозволяють миттєво відобразити усі найближчі, до виникнення надзвичайної події, вододжерела, прокласти найоптимальніший маршрут слідування, побачити захисні споруди цивільного захисту, межі територіальних громад та інше.

Презентуючи дану програму, засновник ТОВ “МАГНЕТІКВАН МУНІЦИПАЛЬНІ ТЕХНОЛОГІЇ”, Руслан Савчишин запевнив, що в процесі роботи функції та можливості системи вдосконалюватимуть відповідно до потреб служби. А начальник ГУ ДСНС України у Тернопільській області Віктор Маслей висловив впевненість, що така система стане необхідним інструментом в оперативному управлінні сил та засобів ДСНС не лише в нашій області, а й за межами.