Гурт «Оберіг», який діє при Тернопільському обласному методичному центрі народної творчості, завітав із концертною програмою до геріатричного центру у селі Петриків, та з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку подарував стареньким півторагодинну мить музичної насолоди.

Дійство відбувалося просто неба – на подвір’ї медзакладу. Пацієнти почали сходитися ще за довго до його початку і з очікуванням спостерігали, як працівники центру творчості розставляли та налаштовували апаратуру. Уже до початку концерту усі лавочки довкола були зайняті. Опікуни допомагають прилаштуватися тим, хто на візках, вибираючи для них зручне розташування. У когось щось перепитують, когось – дбайливо погладять по плечу, комусь – привітно кивнуть. «Там, всередині будинку, ще залишилися лежачі, — кажуть, — але вони все чують».

Ось і мить початку концерту. До постояльців з теплими вітальними словами звертається керівник «Оберегу», провідний методист музичного жанру центру народної творчості Олексій Лещишин. Разом із пожовклим листям довколишнього саду із очей слухачів помітно спадає сум. Хтось примружено вдивляється у виконавців, хтось вдумливо вслухається в чарівні і до болю знайомі мелодії… Невдовзі на обличчях цієї особливої публіки почали з’являтися радісні усмішки, яких так чекали гості. І якщо на початку оплески ще були несміливими, то за декілька пісень усе подвір’я заливалося гучними аплодисментами. Зворушені приємними враженнями люди, уже не стримували жодних емоцій. Вони раділи, підтанцьовували, плакали…

«За всі роки, відколи ми тут, такого ще не було», – ділилися старенькі. По завершенню концерту – підходили до артистів, дякували і навіть обіймали.