За рішенням Центральної виборчої комісії такі вибори в Теребовлі пройдуть 31 жовтня 2021 року. Про даний випадок повідомила голова Теребовлянської територіальної виборчої комісії Тернопільського району, Тернопільської області пані Світлана Веселовська наступне, роз’яснюючи причину:

«Такі вибори в нас відбуваються через те, що на попередніх виборах минулого року головою міста був обраний Поперечний Сергій Іванович, який через деякий час відмовився від своїх повноважень. Відповідно ЦВК й назначила нам позачергові вибори. Наша територіально виборча комісія працює згідно календарного плану і в нас були терміни, протягом яких ми приймали документи на реєстрацію кандидатів на посаду міського голови.

В результаті засідання комісії, коли ми зареєстрували останніх кандидатів, в підсумку їх вийшло п’ять. Це наступні громадяни:

  1. Козак Тарас Іванович, самовисуванець, 1984 року народження, проживає в с. Семенів, що неподалік Теребовлі.
  2. Кондира Степан Володимирович, самовисуванець, 1961 року народження, проживає в м. Теребовля.
  3. Ништа Юрій Михайлович, самовисуванець, 1972 року народження, проживає в с. Великі Гаї, що поблизу Тернополя.
  4. Продан Олег Йосипович, самовисуванець, 1975 року народження, проживає в м. Теребовля.
  5. Тимошик Михайло Морозенкович, суб’єкт подання Всеукраїнське об’єднання «Свобода», 1978 року народження, проживає в м. Тернопіль.

До цього можу додати, що виборчий процес у нас розпочався офіційно 11 вересня 2021 року, хоч перше засідання пройшло 5 вересня. Що ми робили за той час? Ми визначали залучених осіб, з якими працюватимемо, бухгалтера, юрист, системні адміністратори згідно всіх державних постанов про місцеві вибори. Дані документи розміщені у нас на дошці оголошень на першому поверсі, з ними може ознайомитися кожна людина. На останньому засіданні ми узгоджували текст виборчого бюлетеня, затвердили його, реєстрували довірених осіб кандидатів на посаду міського голови. Згідно виборчого законодавства кожен з кандидатів за власним бажанням може зняти свою кандидатуру за 19 днів до офіційно оголошеної дати виборів, тобто – в нашому випадку це до 12 жовтня 2021 року включно».

Офіційна юридична адреса Теребовлянської ТВК: вул. 22 Січня, 17, м. Теребовля, Тернопільського р-ну, Тернопільської обл., на другому поверсі будівлі «Центру розвитку спорту та фізичного виховання міської ради», що на території міського стадіону «Колос».

Джерело: TeNews
Автор : Віктор Аверкієв