Урочисте відкриття Медіацентру пам’яті випускника школи 1984 року Андрія Комінка відбулось днями у Тернопільській спеціалізованій школі №3 з поглибленим вивченням іноземних мов. Знаходиться він у невеликому приміщенні на четвертому поверсі і вже обладнаний комп’ютером, мікрофонами, навушниками та іншою необхідною апаратурою, аби можна було вести мовлення, транслювати музику. Створено Медіацентр в рамках проєкту «Медіапростір», меценатами якого виступили Софія та Світлана Комінко.

Світлана та Андрій Комінко колись навчались у третій школі, а пізніше до сюди до першого класу пішла і їхня донечка Софійка. За деякий час родина виїхала до Канади. А потім так склалось життя, що Андрій Комінко захворів і минулого року його не стало…

Не бажаючи змиритися з втратою близької людини, Софія та Світлана вирішили зробити щось, аби вшанувати пам’ять батька та чоловіка, а разом із тим і бути корисними рідному місту та рідній школі. Ці прагнення вилились у фінансову підтримку ідеї заснувати у школі Медіацентр, придбати для нього необхідне обладнання. Задуми Світлани та Софії знайшли підтримку у адміністрації закладу, а найголовніше – серед учнів.

«Суть проекту полягає в створенні комфортного медіасередовища, що націлене розвивати ораторські, творчі, наукові та інтелектуальні здібності дітей, – розповідає Світлана Комінко. – І хотілося б, що втілювався він у кількох аспектах, серед яких, шкільна газета, відеоблог, блоги у соцмережах, Клуб журналістики, радіо, літературні заходи тощо».

Світлана разом із мамою Андрія, рідними, його однокласниками та друзями долучились до заходу з нагоди відкриття Медіацентру. Відбулось таке дійство в актовій залі школи, і до участі у ньому були запрошені представники шкільного парламенту від усіх класів, вчителі, голова шкільної ради від батьківської громадськості та учні 11-В класу, саме які вже й розпочали впроваджувати проєкт «Медіапростір» в життя і більш детально представили про своє бачення щодо цього.

Але багато говорили присутні власне про Андрія Комінка, іменем якого названо Медіацентр. Педагоги Людмила Ничко та Марія Ростоцька, які свого часу вчили Андрія і Світлану, згадували про роки їхнього навчання, про те, як Андрій захоплювався шкільним радіо, підбирав музику для трансляції під час перерв та на шкільних дискотеках, про його мрію стати кінорежисером, якій, на жаль, з різних причин не судилося здійснитися.

Виступила на зустрічі і директор школи Руслана Петрокушин, яка подякувала Софії та Світлані за таку благородну ідею та її втілення в життя, підтримала творчі плани учнів, окреслила перспективи, що відкриваються для школи завдяки діяльності Медіацентру.

Після зустрічі в актовій залі Світлана Комінко, Руслана Петрокушин та учні 11-В піднялися до приміщення Медіацентру, аби власне й розпочати шкільний радіоефір. І право зробити це надали Світлані, яка привітала всіх з початком нового навчального року, побажала школярам здобувати успіхи у навчанні, досягати мети і здійснювати мрії, а найголовніше – бути переконаним в тому, що життя прекрасне.

А потім в ефірі залунала музика із плей-листа, який Софія Комінко разом із друзями батька склала з улюблених пісень Андрія Комінка. І саме це стало дуже символічним завершенням дійства, переконуючи усіх, що життя, незважаючи ні на що, триває, а пам’ять, про людей, яких уже немає з нами, можна і потрібно берегти.

Олена Лайко, «Тернопільська Липа», фото Ярослава Маслюка

Від admin2