День Державного Прапора України — державне свято України, присвячене одному з її державних символів — Прапору України. Відзначається щорічно 23 серпня. У Тернополі цей день вшанують урочистостями з нагоди освячення та підняття Державного Прапора України. Відбуватиметься святкова церемонія на Центральній алеї парку «Топільче» з 8 години 15 хвилин.

Нагадаємо, що до 30-річчя Дня Незалежності України у гідропарку було встановлено найвищий в нашій області флагшток. Висота його становить 50 метрів, діаметр до 1,2 метра і прапор, який на ньому майорітиме, матиме розмір полотна 19х12 метрів.

Наступним яскравим заходом святкувань з нагоди Дня Прапора стане флешмоб «Мій синьо-жовтий оберіг» у виконанні хореографічного центру «Ларівель». Проходитиме дійство на сходах фонтану «Каскад» у парку імені Тараса Шевченка. Під час флешмобу на сходах буде розгорнуто Державний прапор довжиною 35 метрів. Початок заходу о 12 годині. Участь у флешмобі візьмуть  колективи Тернопільського міського палацу культури «Березіль» імені Л. Курбаса, представники громадських організацій, міських бібліотек, студенти Галицького коледжу, учні музичних, художньої шкіл та усі бажаючі тернополяни.

А о 13 годині центральними вулицями міста – від Надставної церкви до Збаразького кільця –проляже патріотичний автопробіг «Я – Українець і цим пишаюсь».

Також 23-24 серпня у місті відбуватиметься турнір з пляжного волейболу «Кубок Незалежності» серед аматорів та професіоналів. Волейбольні баталії відбуватимуться на двох локаціях: на майданчику, що на відпочинковій зоні «Циганка» та на Дальньому пляжі. Початок ігор – о 10 годині. 24 серпня пройдуть фінальні змагання.

Від admin2