У Збаразькому замку відкрили зал зброї. У ньому розмістили пістолети та рушниці XVIII-XIX століття. Про це розповіла співробітниця фондового відділу національного заповідника “Замки Тернопілля” Наталія Адамович. За її словами, зброю до Збаража привезли з львівського музею етнографії та художнього промислу. Загалом, це 74 експонати.

Представлені пістолі та рушниці з кремінними та ударно-капсульними замками. Замки – це механізми, завдяки яким відбувалося запалювання пороху. Цікаві експонати тим, що вони датуються XVIII-XIX століттям. Є експонати заводського виробництва, а також експонати, які виготовлялися вдома“, – розповіла Адамович.

На виставку з Києва разом із дружиною приїхав Дмитро Ліщинський. Чоловік каже, під час відпустки подорожують замками Тернопільщини: “Ось цей арсенал вражає. Дуже красивий. Ми любимо заїжджати в різних містах у схожі замки, дуже подобається. Шикарна колекція”.

У замку на Тернопільщині відкрили зал зброїСуспільне Тернопіль У замку на Тернопільщині відкрили зал зброї Наталія Адамович розповіла, експозиція цієї зброї в Збаражі діятиме рік. Потім її передадуть до Львова.

Джерело: Суспільне