Тернопіль – перше українське місто, де був запроваджений електронний квиток у формі «Файної карти». Це дозволило не лише оптимізувати роботу громадського транспорту, а й зберегти пільги на проїзд і навіть запровадити додаткові. Тому Тернопіль заслужено називають містом із найбільш соціальним громадським транспортом.

Збережено пільги на проїзд

За наявності пільгової «Картки тернополянина» («Файна карта») пасажирів усіх категорій пільгового населення у тролейбусах та маршрутках перевозять безкоштовно та у необмеженій кількості. Тобто, всі пенсіонери, ветерани та інваліди, які мають право на безкоштовний проїзд, їздять безкоштовно. Мерія компенсує перевізникам вартість проїзду цих категорій. Використання «Карти тернополянина» також дає можливість мерії чітко бачити, скільки саме пільговиків користувалося транспортом, і не переплачувати.

Учасники бойових дій та добровольці також їздять безкоштовно та без обмежень за наявності посвідчення «Учасника бойових дій» та посвідчення добровольця відповідно.

Зазначимо, що в інших містах України пільговики або вже платять за проїзд у повному обсязі, або будуть зобов’язані це робити після чергового підвищення цін.

Запроваджено додаткові пільги

Правом безкоштовного проїзду можуть скористатися ті учні та студенти, які мають виготовлену Учнівську/Студентську «Файну карту». Це право було збережено й під час літніх канікул.

Також учні та студенти за наявності «Карти тернополянина» можуть скористатися безоплатним проїздом і на приміських маршрутах в межах Тернопільської громади: «Тернопіль – Курівці», «Тернопіль – Вертелка», «Тернопіль – Малашівці – Іванківці – Плесківці», «Тернопіль – Глядки».

Нагадаємо

Завдяки «Файній карті», у Тернополі також збережені одні з найнижчих в України соціальні тарифи на проїзд у громадському транспорті для звичайних категорій населення.

Вартість проїзду у тролейбусах становить 5 гривень для мешканців, які скористаються персоніфікованою «Файною карткою», 6 гривень – у випадку сплати неперсоніфікованим електронним проїзним квитком або безконтактною банківською карткою.

У маршрутках Тернополя проїзд коштуватиме 6 гривень з «Файною картою» і 7 гривень при сплаті неперсоніфікованим електронним проїзним квитком або безконтактною банківською карткою.

Від admin2