Випускницю Тернопільського медуніверситету, Інну Кравчук, яку звинувачують у побитті та удушенні дітей під час лікування, позбавили ліцензії. Нагадаємо, йдеться про скандал, що набув суспільного резонансу в Рівному на початку року. Тоді жахливі кадри побиття маленьких пацієнтів в одній із стоматологічних клінік потрапили в мережу.

У центрі скандалу — Інна Кравчук — стоматолог завдавала травм дітям, била їх головами об кушетку, душила і залякувала. Повідомлялося, що заяву в поліцію на лікарку написали батьки принаймні п’ятьох неповнолітніх пацієнтів.

За словами правоохоронців, під час розслідування їм вдалося отримати інформацію, що дантистка щонайменше порушила стандарти медичної допомоги. Міністерство охорони здоров’я провело дві позапланові перевірки дантистки і, зрештою, анулювало її ліцензію. Відповідний наказ МОЗ датований 15 липня.

Кримінальна справа щодо дантистки-садистки досі не закрита. Їй інкримінують статтю про неналежне виконання медиком професійних обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому, санкція якої передбачає покарання до трьох років тюрми.

Джерело: Тернополяни