Уже наступного тижня в Тернопільській міській територіальній громаді відзначатимуть низку святкових та пам’ятних дат, серед яких: День Державного Прапора, 30-річчя Незалежності України, День міста, храмовий празник та День вшанування пам’яті захисників України.

З цієї нагоди у Тернополі та населених пунктах громади відбудуться патріотичні, культурні, просвітницькі та спортивні заходи.

Урочистості розпочнуться сьогодні, 23 серпня, о 08:15 год. з церемонії освячення та підняття Державного Прапора України на центральній алеї парку «Топільче», після чого впродовж дня на різних локаціях міста проходитимуть флешмоб, патріотичні акція та автопробіг. Відбудеться також турнір з пляжного волейболу «Кубок Незалежності».

24 серпня відзначення Дня Незалежності розпочнеться з урочистого масового заходу на Театральному майдані «Україна. Народжені вільними!», під час якого заплановано: нагородження, спецпогашення марки присвяченої 30-річчю Незалежності України, покладання квітів до пам’ятників та пам’ятних знаків. Початок об 11:00 год.
Святковий концерт з нагоди ювілейної дати відбудеться о 19:00 год. на Театральному майдані.

Святковою літургією у Церкві Успіння Пресвятої Богородиці розпочнеться святкування Дня міста Тернополя та храмового празника 28 серпня.
Цього ж дня на «Алеї зірок» урочисто закладуть чотири нових бронзових зірки, а у центральній частині міста пройдуть різноманітні спортивні події всеукраїнського та світового масштабів. Серед них: Чемпіонат світу з водно – моторного спорту, Етап Кубку України з баскетболу, Чемпіонат міста з вітрильного спорту, Кубок міського голови з греко – римської боротьби, Чемпіонат міста з катання на роликових ковзанах тощо.

Також, з нагоди Дня міста на тернополян та гостей міста очікуючи виступи відомих тернопільських та українських виконавців і гуртів.

29 серпня у Тернополі на Микулинецькому кладовищі, а також у Сквері Волонтерів пам’яті Віктора Гурняка пройде поминальна акція «Дзвони пам’яті», приурочена захисникам України, загиблим в боротьбі за незалежність, сувернітет і територіальну цілісність нашої держави.