Майбутніх першокласників та школярів Тернопільщини запрошують на медичні огляди. У КНП «Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня» ТОР діти можуть пройти огляди у вузьких спеціалістів для отримання медичної довідки форми № 086-1/о, необхідної для подачі документів у школи, згідно з роз’ясненням НСЗУ від 08.05.2021 року.

У дитячій лікарні можна отримати консультації хірурга, ортопеда-травматолога, офтальмолога, стоматолога, інших спеціалістів за показаннями; а також здати аналіз крові на гемоглобін та інші аналізи за показаннями.

Медична довідка форми № 086-1/о містить висновок про стан здоров’я дитини, діагноз, групу на фізкультурі та рекомендації, відповідно до клінічного протоколу медичного догляду за дітьми віком від 3 до 17 років. Таку довідку видає сімейний лікар або педіатр, із яким в дитини укладена декларація. Окрім того, цей лікар направляє учня до вузьких спеціалістів, чиї висновки також потрібні для огляду. Медичні огляди учнів входять до Програми медичних гарантій і є безоплатними.

Для учнів 2-11 класів вузьких спеціалістів й аналізи потрібно проходити лише за необхідністю. Потрібні консультації та аналізи для кожного віку підкаже педіатр, чи сімейний лікар, який направляє на огляд.

Для отримання консультації вузьких спеціалістів поліклінічного відділення КНП «Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня» ТОР необхідно мати електронне направлення від сімейного лікаря, чи дільничого педіатра.

Для зручності та економії часу можна записатися на прийом до лікарів онлайн на сайті електронного медичного сервісу Тернопільщини, попередньо створивши кабінет пацієнта. З інструкцією, як створити кабінет пацієнта можна ознайомитися на сайті.

За додатковою інформацією звертайтеся в реєстратуру поліклінічного відділення за номерами телефону: (067)100-7-103;  (0352) 26-55-03.