До 1 серпня можна ще встигнути подати заявку на конкурс кращих практик в багатоквартирному житловому фонді Тернопільської міської територіальної громади. Учасниками можуть бути всі охочі ОСББ, управителі багатоквартирних житлових будинків, ЖБК, ОСН-БК, які зареєстровані на території Тернопільської міської територіальної громади. Переможці отримають грошові призи та поділяться успішним досвідом реалізованих проєктів, – пише «TeNews».

Міський голова Тернополя Сергій Надал переконаний, що збільшення активності тернополян у питаннях покращання благоустрою, озеленення, екологічних та соціальних ініціатив позитивно впливає на підвищення комфорту у місті.

«У нас є багато успішних ОСББ, де вже реалізовані проєкти з озеленення, підвищення благоустрою та енергоефективності житлового єднатися з сусідами. Ми хочемо, щоб цим досвідом скористалися інші. Поширення успішних практик щодо благоустрою та озеленення прибудинкових територій, реалізації проектів з підвищення енергоефективності будинків, використання відновлювальних джерел енергії, залучення мешканців до культурних, спортивних, екологічних або соціальних заходів – мета цього конкурсу», – зазначив Сергій Надал.

Міський голова наголосив на важливості активності громади.

«Найкраще знають, що треба робити у своєму дворі безпосередньо мешканці. Місто має стимулювати тих, хто вже готовий бути господарем у своєму дворі. Відчувати відповідальність за спільний добробут і бути готовим діяти. Це проєкт громадянської ініціативи, де люди і місцеве самоврядування працюють разом над підвищенням комфорту у нашому рідному місті», – переконаний Сергій Надал.

Заявка на конкурс має відображати реалізацію успішної практики за будь-якою з наступних тем (номінацій):

– Екологія, озеленення та комплексний благоустрій будинку;

– Енергоефективність та відновлювальні джерела енергії у будинку;

– Добросусідство.

Один учасник може до 1 серпня подавати одну заявку, проте у ній може бути об’єднано кілька або ж усі запропоновані теми (номінації).

Призери конкурсу будуть оголошені та нагороджені 28 серпня під час святкування Дня міста.

Переможці Конкурсу нагороджуються пам’ятними дипломами та грошовими винагородами у розмірі: І місце – 20 000 грн; ІІ місце – по 12 000 грн; ІІІ місце – по 10 000 грн.

У Тернополі вже кілька років діють різноманітні програми із стимулювання участі громади міста у самоуправлінні та розвитку. Зокрема, щороку затверджується громадський бюджет, де тернополяни самі подають проєкти, пов’язані з благоустроєм, і самостійно визначають, на який із них у першу чергу спрямувати кошти. Також працює програма шкільного громадського бюджету, в рамках якого учні шкіл пропонують зміни для своїх навчальних закладів, визначають шляхом голосування проєкт, який буде реалізований.

 

Від admin2