Галерея сучасного мистецтва «Na пошті» з 4 по 25 липня 2021 року представляє виставковий фотографічний проєкт «Ознаки життя» спільноти «Українська вулична фотографія». Спільноту «Українська вулична фотографія»  створили у травні 2017 року три фотографи-ентузіасти – Тарас Бичко, Володимир Петров й Михайло Палінчак.

Наразі вона є найбільшою та найактивнішою фотогрупою в українському фейсбуці та об’єднує понад 12,000 фотографів та поціновувачів фотографії з України, українців за кордоном та іноземців. Спільнота присвячена вуличній фотографії в Україні та українським вуличним фотографам, які знімають по всьому світу. Метою є створення візуального архіву життя сучасної України та українців, а також об’єднання українських фотографів зі спільною пристрастю до вуличної фотографії, підвищення рівня української вуличної фотографії та покращання обізнаності про цей напрямок у широких верств.

Виставковий проєкт «Ознаки життя» – це другий виставковий проєкт спільноти, який вперше був продемонстрований у Києві на арт-ярмарку Photo Kyiv’18, після чого у 2019 році був представлений в Івано-Франківську в галереї «Асортиментна кімната» та в Лондоні на фестивалі вуличної фотографії London Street Photo Festival. У проєкті фотографи різних міст фотографують оточення, в якому проживають. Саме це оточення з його локальною специфікою та загальною упізнаваністю українського контексту стали основою для експозиції. Експозиція сформована з окремих світлин, які вступають в діалог між собою на стінах галереї, від 26 учасників спільноти «Українська вулична фотографія», один з яких є мешканцем Тернополя.

Відкриття відбудеться 4 липня о 15:00, вхід вільний. Адреса події: вул. Коперника, 4.

За інформацією сторінки фотовиставки у соцмережах

Від admin2