В Галерії сучасного мистецтва Na пошті відбулося відкриття проєкту молодого українського художника Євгена Клименка (Дніпро-Київ).

«Хоч раз в житті ви бачили якийсь дуже емоційний сон, або застрягли у фільмах своєї фантазії у голові. Те, що як примара з’являється у нашій свідомості, намагається зафіксувати митець: незнайомі люди, взаємодії між різними предметами, рух кольору.
Однак, кожен має можливість побачити в роботах свій зміст, та можливо, знайти відповіді на власні запитання. Шепіт всесвіту, те, чого ми постійно уникаємо, і тільки одиниці з нас чують цей голос. Дуже часто він допомагає вирішувати питання, які звичайною логікою або мозком неможливо вирішити. Дехто говорить, що це совість або душа. Кожна людина знає це інтуїтивне відчуття» – описує свої роботи Євген.

Різноманітні формати, техніки, сюжети. Від начерків до двометрових полотен – все це буде представлено в експозиції, яка триватиме до 20 серпня.

Євген Клименко народився у м. Дніпро у 1994 році, мешкає у Києві. Навчався у театрально-художньому училищі за спеціальністю “Станковий живопис”, З 2014 року навчався у Харківській державній академії дизайну і мистецтв, потім – у Національній академії образотворчого мистецтва та архітектури у Києві. У 2020 році захистив диплом магістра. Учасник багатьох виставок, фестивалів, пленерів і проектів, призер (I, II місце) конкурсу рисунка у проекті “Код. Завоював перше місце та срібну медаль від академії НАОМА на конкурсі рисунків ім. Зарецького, здобув першу премію конкурсу малюнків імені О. Мурашка.