Монастирський обласний комунальний музей лемківської культури й побуту отримав 26 картин народного художника України Михайла Романишина. Про це Суспільному повідомила директорка музейного комплексу “Лемківське село” Віра Дудар.

За її словами, на картинах зображено лемківські мотиви. Їх передали, щоб учасники фестивалю “Дзвони Лемківщини” могли ознайомитися із лемківською культурою. Дудар каже, що сьогодні, 27 липня, у Монастириськах відбулося засідання оргкомітету щодо організації та проведення етнофестивалю, на якому обговорили безпеку під час заходу. А також доступ до медичної допомоги, роботу фестивальних локацій згідно епідеміологічно-санітарних норм.

Цьогоріч фестиваль “Дзвони Лемківщини” відбудеться 7-8 серпня в урочищі “Бичова” поблизу Монастириська.

Нагадаємо, Михайло Романиишин – український художник, член Спілки художників України, Народний художник України. Народився 16 серпня 1933 року у селищі Великий Березний на Закарпатті. В 1953 році закінчив Ужгородське училище прикладного мистецтва. З кінця 1980-х років очолював Національний художній музей України. Помер 12 жовтня 1999 року. Похований в Києві на Байковецькому кладовищі.

Джерело: Суспільне