17-18 липня у Марійському духовному центрі «Зарваниця» традиційно відбудеться всеукраїнська проща. Сьогодні вранці, 16 липня, з Тернополя рушили дві колони паломників.
Впродовж усього шляху для безпеки людей облаштовано 12 пунктів поліції, окрім цього, відбувається супровід ходи, в якому задіяно 157 правоохоронців.

«Для нас максимально важливо, щоб кожен учасник колони дістався Зарваниці без жодних турбот. Саме для цього ми забезпечили необхідними медикаментами усі амбулаторії на шляху руху прочан, підготували карети «швидкої допомоги» для супроводу людей. Безпосередньо на території Марійського духовного центру встановили медичні пости, де цілодобово чергуватимуть медики», – розповідає голова Тернопільської ОДА Володимир Труш.

На період проведення прощі до села Зарваниця виділили додаткові автобуси. Прочан забезпечать військовими наметами та польовими кухнями із сільськогосподарськими продуктами.

Сьогодні, в ніч із 16 на 17 липня, паломники залишаться на ночівлю та вечерю у школах сіл Струсів та Ішків Тернопільського району.