У Тернополі відбулось традиційне загальноміське свято «Випускник-2021». Строката, гомінка та яскрава, під звуки бравурних мелодій у виконанні «Оркестра Волі» та бадьорий ритм, відчеканюваний барабанами вельми ефектних у своїх червоних мундирах мажореток із ПК «Березіль», із вигуками та скандуваннями, в оточенні неймовірної кількості фотографів та відеооператорів, у режимі постійної он-лайн трансляції на різних інтернет-порталах, довжелезна колона випускників пройшла урочистою ходою центром міста.

Стартувавши від Надставної церкви, вчителі та батьки, а найголовніше – випускники, впевнено і навіть не дуже поспішаючи, дефілювали вулицею Руською, а далі – проспектом Степана Бандери, демонструючи перехожим та глядачам, які, за традицією, вишикувались вздовж тротуару, свої сукні та костюми, дизайнерські знахідки та несподівані екзотичні кравецькі експромти, тягнучи за собою довгі шлейфи та обсмикуючи екстремальне міні, спотикаючись на високих шпильках та вільно крокуючи, встигнувши завбачливо перевзутись у зручні кросівки, роблячи водночас селфі та фото і розмовляючи по телефону, жартуючи з однокласниками і виглядаючи у юрбі знайомих з інших шкіл, родичів та друзів, практично за півгодини дісталися до фінішної точки походу – Тернопільського міського стадіону імені Романа Шухевича, де й відбулись основні урочистості.

Випускників, яких цьогоріч було 1522, вітали і нагороджували, для них співали і танцювали, їм бажали успіхів та високих здобутків на життєвому шляху у доросле життя, який тепер відкривається перед ними.

«Сьогодні – великий, важливий день для кожного з вас, для нашого міста, для нашої країни, – сказав, звертаючись до усіх присутніх міський голова Тернополя Сергій Надал. – Ми разом пройшли великий етап – одинадцять років. За цей час діти стали дорослими, за цей час змінилися наше місто, наша країна, змінився навіть весь світ. Нові технології, новий ритм життя, нові випробування, нові здобутки. Ті випробування, які випали на останні два роки вашого життя та навчання, є безпрецедентними, але тим ціннішими є ваші здобутки і ваші перемоги. Ми гордимося всіма вами. Ви довели, що можете бути кращими. І ті чудові результати, які показали тернопільські учні, є свідченням того, що ваше покоління має величезний потенціал, і що воно здатне змінити цю країну і цей світ. Ми пишаємося здобутками кожного з вас, і переконані, що ви – гідне майбутнє нашого міста і нашої країни!».

Цього року у Тернополі за високі успіхи в навчанні золоті та срібні медалі здобули 218 юнаків та дівчат – одинадцятикласників. За традицією церемонія нагородження медалістів і стала основною складовою святкувань. Відзначали випускників міський голова Тернополя Сергій Надал, голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко, голова Тернопільської ОДА Володимир Труш, секретар Тернопільської міської ради Ігор Гірчак, керівниці управлінь освіти та науки міста і області Ольга Похиляк та Ольга Хома.

Також під час урочистостей почесними грамотами та преміями було нагороджено шестеро учнів тернопільських шкіл, які здали ЗНО на максимальну кількість – 200 балів, та 17 випускників, у здобутку за яких було 199 балів з тих чи інших предметів.

Нагороди отримали і переможці конкурсу на Найкращий вишиваний костюм випускника, – восьмеро одинадцятикласників, яким вруучили грошові винагороди за найкращу чоловічу вишивану сорочку, найкращу жіночу вишивану сорочку та найкращу вишивану вечірню сукню.

Хороша погода, блакитне небо з колоритними білими хмарками, піднесений настрій та позитив, вітання, спілкування друзями та рідними, спільні фото та танець випускників на прощання, – саме таким запам’ятається цьогорічне «Свято випускника-2021» для його учасників.

А коли у небо полетіли зв’язки різнокольорових кульок, як символ різних, натхненних, цікавих, незвичних, впевнених і несміливих мрій про майбутнє, хотілося загадувати бажання і думати тільки про найкраще!

“Тернопільська Липа”

Фото зі сторінки Тернопільської ОДА у соцмережах

Від admin2