У селі Біла відкрили Центр надання адміністративних послуг. На створення якого було спрямовано 950 тис. гривень. Це кошти як і з державного, місцевого бюджетів, так і Програми «U-LEAD з Європою».

Відтепер 11 тисяч жителів Білецької територіальної громади зможуть отримувати адміністративні послуги в сучасному та просторому приміщенні європейського зразка.

Привітав жителів громади з відкриттям ЦНАПу голова облдержадміністрації Володимир Труш.

«Громада має гарні приклади реалізації проєктів. Будівництво у рамках президентської програми «Велике будівництво» дитсадка у Білій, ремонт школи у селі Великий Глибочок тощо. Сьогодні ми відкриваємо ще один об’єкт – сучасний ЦНАП. Вже сьогодні установа надає близько двохсот послуг, а в перспективі їх кількість зросте до 400. Думаю, вже скоро жителі громади відчують усі переваги роботи ЦНАПу, а наступним етапом стане відкриття тут офісу Дія.Бізнес», – зазначив Володимир Труш.

У ЦНАПі надаватимуть 176 адміністративних послуг, зокрема: у сфері реєстрації, земельних відносин, соціальні послуги, дозвільні документи, довідки тощо. А щоб максимально наблизити адміністративні послуги до громадян функціонуватимуть 4 віддалені робочі місця у с.Великий Глибочок, с.Ігровиця та с. Івачів Долішній, с.Мшанець.

Також ЦНАП обладнано пандусом, туалетом для осіб з обмеженими можливостями, куточком для дітей.

«У центральному офісі працює 7 спеціалістів. Будуть віддалені робочі місця у селах. Це зроблено для зручності жителів громади», – каже Оксана Голеюх, керівник ЦНАПу Білецької громади.

Додамо, що в області триває формування нової мережі ЦНАП та сучасної системи надання адміністративних послуг. Впродовж трьох років у кожній громаді Тернопільщини повинен функціонувати ЦНАП та не менше 76 віддалених робочих місць.

На сьогодні в області здійснюють діяльність 27 Центрів надання адміністративних послуг та 29 віддалених робочих місць. До кінця 2021 року планується створення ще щонайменше 5 ЦНАПів.