Тернопільське державне науково-технічне підприємство “Промінь” потребує негайного реформування. Під час робочого візиту на Тернопільщину про це зазначив генеральний директор «Укроборонпрому» Юрій Гусєв.

Засноване в 1978 році тернопільське державне науково-технічне підприємство “Промінь” спеціалізується на розробці і виробництві передавальної апаратури, виготовленні антенних систем із різним діаметром дзеркал для наземних станцій супутникового телебачення та зв’язку, продукцію заводу використовують для виробництва систем ППО, а також для авіаційної навігації.

Через відсутність замовлень за основним профілем підприємство також почало випускати іншу продукцію, не пов’язану з обороною.

«Сьогодні, на колись успішному підприємстві, ми бачимо катастрофічну ситуацію, «Промінь» перебуває у складній фінансово-економічній ситуації та потребує  негайного реформування. Я доручив розробити антикризову програму і вже до кінця цього року забезпечити ремонт будівель, які потребують капітальних облаштувань. Головне виробниче приміщення не ремонту

валось десятки років, а з 2013 року тут протікає дах. Я вважаю таку ситуацію неприпустимою», -сказав генеральний директор «Укроборонпрому» Юрій Гусєв.
Також сьогодні голова обласної державної адміністрації Володимир Труш разом з  генеральним директором «Укроборонпрому»  відвідали одне з провідних підприємств України по виробництву професійних засобів радіозв’язку «Оріон».

«Ми побачили там перспективні розробки приватного підприємства. В той самий час «Промінь» потребує негайних антикрозових дій.  Наше завдання – спільно з Укроборонпромом відновити робочі місця та  виробничі потужності цього підприємства», – додав Володимир Труш.

Верховна Рада незабаром голосуватиме у дугому читанні за законопроект, який дозволить корпоратизувати підприємства і залучати інвестиції в розвиток.
«Я вірю, що цей законопроект стане законом.  Корпоратизація “Укроборонпрому” давно вже назріла. Ми маємо рухатися вперед заради майбутнього нашої держави, наші Збройні сили мають бути оснащені найкращим озброєнням та технікою.  Те, що я сьогодні побачив на підприємстві «Промінь», це наслідок неефективної системи, яка протягом багатьох років доводила до жахливого стану підприємства оборонно-промислової галузі України. Я хочу подякувати голові обласної державної адміністрації та голові обласної ради, які об’єднують зусилля, для того щоб допомогти оборонній промисловості та підтримати розвиток саме цього підприєвства. Оборонно-промисловий комплекс є фундаментом Збройних Сил України. Тому він має стати двигуном індустріального та інноваційнного розвитку України», – підсумував генеральний директор «Укроборонпрому» Юрій Гусєв.