Завдяки вжитим заходам, у Тернополі впродовж останнього тижня спостерігається стійка тенденція зменшилася загальної кількість хворих на коронавірус. З 26 квітня учні середньої та старшої школи відновили повноцінне очне навчання, запрацювали з дотриманням протиепідемічних заходів заклади громадського харчування, запроваджено курси реабілітації для пацієнтів, які перехворіли на коронавірусну хворобу. Про це повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал, – пишуть «Тернополяни».

«Зважаючи на позитивний досвід запровадження напередодні змішаного навчання, учні середньої та старшої школи перейшли до звичного щоденного навчання. Також дозволено працювати закладам громадського харчування із суворим дотриманням протиепідемічних заходів», – зазначив Сергій Надал.

Разом з тим, міський голова закликав максимально серйозно поставитися до протиепідемічних заходів під час святкувань.

«Ситуація покращилася. Ми пом’якшуємо карантин. Постійно моніторимо ситуацію. Проте, якщо після свят матимемо новий сплеск захворюваності, доведеться повернутися до жорсткіших обмежень. Тому прошу усіх дотримуватися протиепідемічних заходів. Підприємців забезпечити антисептики і контроль на вході у торгові центри. Тернополян прошу носити маски, дотримуватися соціальної дистанції. Це прості речі, які захищають усіх», – наголосив Сергій Надал.

Отож, заклади громадського харчування наразі працюють з 7 до 22 години у звичному режимі із суворим дотриманням протиепідемічних заходів. Заборонена робота у нічний час та робота нічних клубів.

Разом із тим, підприємці мають дотримуватися усіх санітарних норм. У передсвяткові та святкові дні рекомендовано посилити контроль у торгових центрах. Підприємці разом із поліцією повинні слідкувати за дотриманням маскового режиму.

«Ми всі зацікавлені, щоб люди працювали. Мали змогу заробити. Але для того маємо забезпечити дотримання усіх протиепідемічних заходів, щоб Тернопіль не потрапив до «червоної зони». Тому прошу підприємців посприяти у дотриманні вимог щодо наявності антисептиків, масок, дотримання обмежень щодо кількості відвідувачів», – зауважив міський голова.

Додамо, що в Тернополі від початку епідемії захворіло трохи більше 18 тис чоловік. З них більше 14,5 тис одужало. Зафіксовано 266 летальних випадків, проте останнього тижня їх кількість пішла на спад. Впродовж доби фіксується близько 80 нових випадків COVID-19 і близько 70 одужує.

Від admin2