Юні дизайнери не лише створили комфортні та якісні моделі, а й отримали перші замовлення на їх пошив Не лише навчаються, а й практикують, вдосконалюються та креативлять.

Творчий колектив групи №40 «Закрійники» Тернопільського вищого професійного училища сфери послуг та туризму створив колекцію одягу «Зона комфорту», яка потрапила у число переможців ювілейного V Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «Прорив легкої промисловості України».

Студенти здобули ІІІ місце у номінації STREET STYLE, вразивши журі оригінальними сучасними моделями.

«Ми виборювали перемогу серед 66 учасників зі всіх регіонів України» Всеукраїнський конкурс «Прорив легкої промисловості України» проводять з 2016 року. Вже два роки поспіль проходить онлайн через пандемію коронавірусу. Його мета – показати виробничий і творчий потенціал швейних закладів професійної освіти України. Щоразу організатори пропонують учасникам розкрити у своїх колекціях різну тематику. Цього року обрали напрям «Відкрий Україну через Fation визитівки її регіонів». Для участі у конкурсі учасникам потрібно було створити колекцію одягу з 5-7 образів, надихнушись історико-культурними традиціями та географічними особливостями регіону, історією закладу чи студентським креативом у номінаціях «STREET STYLE», «ЕТНО» чи «ФЕНТЕЗІ».

Тернополяни увійшли в трійку кращих у номінації «STREET STYLE», де змагались 23 команди дизайнерів та закрійників з усієї України. Молода команда ТВПУ сфери послуг і туризму розділила перемогу з талановитими дизайнерами із Кривого Рогу та Хмельницького.

До слова, цього року участь у конкурсі взяла участь команда Державного навчального закладу «Кременецький професійний ліцей» у номінації «ЕТНО». Колекція з Кременця має назву «Сучасність овіяна легендами» – на честь міста, в якому збережено пам’ятки старовини. Автори колекції поєднали традиційне мистецтво вишивки та сучасний стиль одягу.

Джерело: Наш день