103 надавачі медичних послуг вже уклали договори з НСЗУ про медичне обслуговування населення. Про це повідомлено під час онлайн наради «Децентралізація в умовах трансформації системи охорони здоров’я».

Нова Програма медичних гарантій стартуватиме з 1 квітня. Пакети медичних послуг удосконалили з урахуванням потреб українців. Якщо у 2020 році Програма медичних гарантій складалася з 32 пакетів, то у 2021 році додано ще 7. Участь у відповідній нараді за участі керівництва ТОДА та Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ взяв генеральний директор (головний лікар) КНП «Тернопільська університетська лікарня» ТОР Василь Бліхар.

«Тернопільська університетська лікарня працює згідно із пакетами НСЗУ. Діджиталізація процесу надання допомоги набагато спрощує роботу як для медиків, так і для пацієнтів», – зазначив Василь Бліхар.

❗«Фокус діяльності Національної служби здоров’я України є незмінним – пацієнт та його потреби. Та безперешкодний доступ до медичної допомоги, без катастрофічних фінансових витрат на лікування. Це принцип універсального медичного охоплення, до якого ми прагнемо, а Програма медичних гарантій є його невіддільною складовою. Реформа фінансування охорони здоров’я працює навіть в умовах пандемії COVID-19. І ми готові співпрацювати з Тернопільської ОДА, УОЗ та вами – керівниками, стосовно розв’язання будь-яких питань, які виникають, аби забезпечити пацієнтам вищий рівень медичної допомоги» – наголосила також керівниця Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ Мар’яна Возниця.