Завдяки вжитим заходам, у Тернополі удвічі зменшилася кількість хворих серед вчителів та дітей. Тому місто поступово послаблює карантинні заходи для шкіл. Разом з тим, зберігається дотримання всіх необхідних карантинних заходів безпеки. Про це повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, – пише «TeNews».

Тернопіль поступово послаблює карантинні заходи для шкіл та готується до Великодня

«Тернопільський міський штаб вирішив поступово відновлювати навчання у школах, професійно-технічних училищах і коледжах. Для того, щоб дітям легше було адаптуватися після карантину, а також щоб уникнути скупчення школярів, з 19 квітня навчання проводилося за підгрупами: по 15 учнів через день. Учні 1-4 класів навчалися у звичному режимі. Так само у звичному режимі працювали дитячі садочки», – зазначив Сергій Надал.

Але вже з наступного тижня, згідно рішення оперативного штабу, зважаючи на покращання епідеміологічної ситуації, у закладах загальної середньої освіти Тернополя відновлюється повноцінне стаціонарне навчання як для учнів молодших класів, так і для середньої та старшої шкіл. Отож, з понеділка, 26 квітня, усі учні від 1 до 11 класів навчатимуться очно, проте із жорстким дотриманням протиепідемічних заходів, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 22 вересня 2020 року №50.

Також оперативний штаб вирішив зняти обмеження в частині перебування відвідувачів в закладах ресторанного господарства та громадського харчування, заборонивши роботу після 22:00 та до 7:00 години, із забороною проведення розрахункових операцій після 21 години, крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос. А ще було заборонено діяльність нічних клубів, дискотек, закладів дозвілля після 22 години.

Як святкуватимуть Великдень

Сергій Надал висловив сподівання, що повного локдауну під час Великодніх свят не буде, але після свят можливе збільшення кількості хворих через зростання кількості контактів людей під час свят.

«Сподіваюся, що локдауну під час Великодніх свят не буде, але, ймовірно, будемо мати збільшення хворих після завершення Великодніх свят. Люди поїдуть по селах, по близьких, рідних. Будуть збиратися сім’ями. Тому можливе зростання захворюваності. Зважаючи на застереження лікарів, я б просив максимально можливо дотримуватися заходів безпеки і під час свят», – сказав міський голова.

У місті триває вакцинація

Сергій Надал також повідомив, що у Тернополі триває вакцинація згідно із затвердженою державною програмою. Першими почали вакцинувати лікарів, пожежників, поліцію.

Яка загальна ситуація

У Тернополі від початку епідемії  захворіло майже 17,5 тисяч чоловік. З них майже 14 тисяч одужало. Зафіксовано 252 летальних. Впродовж доби фіксується близько 70 нових випадків COVID-19 і близько 20 одужує.

Станом на 22 квітня (406-й день карантину) на території Тернопільської міської територіальної громади зареєстровано 17802 лабораторно підтверджених випадки COVID-19. Зараз хворіє 3332 особи.

Від admin2