Аби жителі та гості Тернопільщини спокійно святкували Великдень, посилено працюватимуть поліцейські краю. Для забезпечення публічної безпеки та нагляду за дотриманням карантинних обмежень буде задіяно маже 900 співробітників правоохоронних органів.

Зі слів начальника управління превентивної діяльності Олександра Розпутнього, в ніч з 1 на 2 травня на території області в 1539 культових спорудах відбудуться релігійні богослужіння, в яких, як очікується, візьме участь майже 35 тисяч громадян. Поліцейські чергуватимуть біля 648 храмів, де очікується найбільша кількість учасників. Особливу увагу буде приділено 23 населеним пунктам, де проводиться почергове богослужіння, та 26 релігійним громадам, котрі перейшли у ПЦУ.

«Не варто забувати, що святкування триватимуть в карантинних умовах, – каже Олександр Розпутній, — тому безпека – понад усе. Поліцейські стежитимуть за дотриманням тих обмежень які діють: масковий режим, дотримання соціальної дистанції та інших, передбачених умовами «помаранчевої зони», в якій перебуває Тернопільщина».