Напередодні Світлого Воскресіння Христового, у Тернополі, під головування очільника облдержадміністрації Володимира Труша відбулось засідання обласної Ради Церков при Тернопільській ОДА.

Під час засідання співдоповідачем про заходи протипожежної безпеки під час відзначення Великодня виступив начальник Головного управління ДСНС України у Тернопільській області полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей.

Звертаючись до присутніх, він наголосив на необхідності суворого дотримання вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки під час Великодніх свят. Особливу увагу він приділив протипожежному захисту релігійних споруд, які є не лише місцями масового скупчення людей, а й мають велику історичну та культурну цінність. Віктор Маслей також закликав священнослужителів проводити, під час богослужінь, роз’яснювальну роботу з вірянами щодо дотримання правил пожежної безпеки. Зокрема, він відзначив, що застереження, які линуть з вуст духовенства, здатні проникати до свідомості чи не кожної віруючої людини та сприятимуть зниженню кількості трагічних випадків, пов’язаних із травмуванням та загибеллю людей на пожежах.

Очільник ГУ ДСНС зазначив, що у період святкування Великодня пожежно-рятувальні підрозділи області нестимуть службу в посиленому режимі.