Близько місяця тому невідомий громадянин пошкодив та викрав електрокабель з аераційного фонтану на Тернопільському ставі в парку ім. Т. Шевченка. Повідомлення про злочин надійшло до правоохоронців від представника комунального підприємства «Об’єднання парків культури та відпочинку м. Тернополя».

Як розповів завідувач парку ім. Т. Шевченка Михайло Лібер, обходячи весь парк, він помітив пошкодження кабелю та відразу повідомив у поліцію. Правоохоронці обстежили місце події та встановили, що провід був захований у поліпропіленову трубу, яку зловмисник розрізав. Момент вчинення злочину зафіксувала камера відеоспостереження.

Незабаром, завдяки пильності і небайдужості тернополян, правопорушника було затримано. Його помітили люди під час спалювання викраденого кабелю у лісосмузі та зателефонували на лінію «102». Розкрили вчинений злочин співробітники карного розшуку Тернопільського районного управління поліції, встановивши, що зловмисником було викрадено понад 1300 м кабелю електроживлення насосного обладнання та освітлення аераційного фонтану.

Згідно із чинним законодавством, за фактом скоєння даного злочину відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.185 ККУ.