Фахівці Збаразького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області спільно з працівниками національної поліції, представниками Вишневецької та Збаразької територіальної громади провели комісійне обстеження щодо дотримання профілактичних та протиепідемічних заходів із запобіганням поширення коронавірусної інфекції COVID -19 агропродовольчих ринків м.Збараж та смт.Вишнівець. В ході візитів виявлені порушення п.3, п.4, п.6 , п.9 постанови Головного державного санітарного лікаря України № 34 від 06.06.2020р., а саме: відвідувачі перебувають на території ринку без захисних масок, або не правильно їх застосовують(не покритий ніс та рот), в санвузлах відсутні антисептики, відвідувачами не дотримується принцип соціального дистанціювання та обмеження щодо одночасного перебування кількості осіб на території ринку. На прилеглій до ринку території функціонує стихійна торгівля в. т. числі продуктами харчування. По виявлених порушеннях направленні інформації в Збаразьку та Вишневецьку територіальну громаду, відділення поліції № 2 (м.Ланівці) та № 4 (м.Збараж) до належного реагування.

За матеріалами комісійного обстеження ринків національною поліцією ставиться питання про притягнення адміністрації ринку до адміністративної відповідальності за порушення вимог ст.44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей).

Санкція даної статті тягне за собою накладання штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподаткованих мінімум доходів громадян і на посадових – від двох до десяти тисяч неоподаткованих мінімум доходів громадян.