Відзначення 35-ої річниці аварії на Чорнобильській АЕС на належному рівні – спільне завдання представників влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, жителів області. Адже аварія на ЧАЕС визнана світовим співтовариством як найбільша техногенна катастрофа в історії людства.

«26 квітня цього року виповнюється 35 років з моменту аварії на Чорнобильській АЕС, яка вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком. Відлуння цієї трагедії ми чуємо і донині… Тому ми повинні гідно вшанувати тих, хто поклав своє життя або віддав своє здоров’я за те, щоб ми сьогодні могли спокійно жити в нашій державі», – звернувся до учасників засідання Володимир Труш.

Так, на Тернопільщині планують провести зустріч з активом ГО «Тернопільська обласна організація інвалідів Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України».
Також у планах – покладання квітів до меморіальних комплексів і пам`ятних знаків ліквідаторам, у храмах відбудуться заупокійні богослужіння. У бібліотеках, музеях, архівах заплановано організувати тематичні виставки, а у закладах освіти – уроки пам`яті та тематичні екскурсії.