Начальник Зборівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Ігор Задорожний, начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Зборівського районного управління Олександр Скидан взяли участь у семінар – нараді з  начальником  відділу освіти та керівниками навчальних закладів Озернянської ТГ .

Спеціалісти роз’яснили  та довели до відома вимоги Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 25.09.2020 р. №2205, Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 24.03.2016  р. № 234 та Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної освіти затверджених наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 03.12.2020 № 2532.

Довели основні положення законодавчих актів, що стосуються створення безпечних умов виховання, навчання та організації харчування та стану справ щодо впровадження системи НАССР в навчальних закладах де здійснюється організація харчування,  а також наголосили на необхідності дотримання вимог постанов Головного державного санітарного лікаря України щодо затвердження тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).