ХVIII обласний конкурс юних піаністів імені видатного композитора, нашого земляка Василя Барвінського серед учнів мистецьких шкіл відбудеться 27-28 лютого 2021 року. В зв’язку з карантинними обмеженнями, цьогоріч цей традиційний творчий захід, який щороку збирає у Тернополі юних шанувальників фортепіано з усієї області, проведуть дистанційно, на основі відеозаписів учасників.

Організаторами конкурсу, метою якого є виявлення обдарованих дітей на початковому рівні навчання, стимулювання творчості юних піаністів, популяризація творчої спадщини Василя Барвінського, творів українських сучасних композиторів і композиторів-класиків, стимулювання розвитку творчого потенціалу викладачів, виступили початковий спеціалізований мистецький навчальний заклад «Тернопільська музична школа №1 імені Василя Барвінського» та управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради.

Заявки на участь прийматимуться до 13 лютого. Після цього відбуватиметься власне конкурс: 27 лютого журі прослуховуватиме доробки учасників молодшої групи (діти, яким ще не виповнилося 10 років), а 28 лютого – середньої (діти до 12 років) та старшої груп (учасники, яким ще не виповнилося 13 років). Конкурсанти повинні представити відеозапис програми з двох творів – поліфонічний (класична поліфонія) та твір Василя Барвінського, які виконуються напам’ять. Виступи учасників оцінюватимуться за 12-бальною системою, і переможців буде визначено відповідно до набраної кількості балів.

До складу журі увійдуть викладачі Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької та викладачі мистецьких шкіл міста Тернополя. Докладно із положенням конкурсу можна ознайомитися на інтернет-сторінці школи у мережі Фейсбук.

Олена Лайко

Від admin2