У лікарнях Тернополя тривають роботи з встановлення кисневого обладнання, яке є необхідним для лікування хворих. Про це повідомляють у міському відділі охорони здоров’я та медичного забезпечення. У медичних закладах, де діють відділення для хворих з COVID-19, встановили спеціальні генератори кисню.

Таке обладнання працює у Тернопільській міській лікарні швидкої допомоги, у другій та третій міських лікарнях. Воно генерує кисень безпосередньо з повітря, і цим забезпечують автономну роботу кисневої станції. Тепер немає необхідності додатково закуповувати кисневі балони, і це суттєва економія. Кисень підведений до ліжок хворих з COVID-19. Також у лікарнях міста використовують для лікування коронавірусу кисневі концентратори. Це портативне обладнання.

Статистика по лікарнях

У лікарнях Тернополя триває робота з підведення кисневих точок. За даними відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення, кисневими точками обладнають загалом 80% ліжок, передбачених для хворих на COVID-19.

Зокрема:

У Тернопільській міській лікарні швидкої допомоги – 39 кисневих точок і 68 приліжкових кисневих концентраторів.

У міській лікарні №2 працює 19 кисневих точок, розведено і готуються до використання ще 35 кисневих точок. Також у закладі є 42 приліжкових кисневих концентратори.

У міській комунальній лікарні №3 діє 38 кисневих точки, уже підведено і готується до використання ще 44. У наявності в лікарні є також 71 кисневий концентратор.

У міській дитячій лікарні підведено 26 точок централізованої подачі кисню і 15 приліжкових концентраторів.

Кисень, який рятує

Часто хворі з COVID-19 потребують кисневої підтримки. Багато пацієнтів під час хвороби страждають від кисневого голодування. За даними Міністерства охорони здоров’я, близько 80% госпіталізованих важких пацієнтів потребують кисню. Кисневе голодування при пневмонії має дуже негативні наслідки для організму. Така людина потребує кисневої підтримки. Тому в Тернополі спеціальні генератори виробляють кисень безпосередньо в лікарнях.

Від admin2