У цей особливий, казковий час, вітаючи усіх з новорічними святами та бажаючи радості, щастя, тепла та затишку, здоров’я та гармонії, Муніципальний Галицький оркестр під орудою народного артиста України Василя Феленчака зробив музичний подарунок – відеодобірку новорічної європейської музики.

Цей відеосюжет, у якому поєднались у одній невеликій програмі європейські різдвяні гімни, вальс Штрауса із оперети «Летюча миша», неповторна різдвяна «Тиха ніч» Грубера та дзвінкий і натхненний «Щедрик» Леоновича, відомий світові, як «Carol of the bell», можна подивитися на ютуб-каналі оркестру.

Автором ідеї ролика “Новорічні європейські мелодії” виступив художній керівник і диригент Галицького камерного оркестру Василь Феленчак, відеоверсію зробив Євген Собуцький. Зйомки відбувались у Палаці культури «Березіль», оформлення сцени – Ольга та Олег Миськів.

Як переконаний Василь Феленчак, коли карантинні заходи стають на заваді безпосередньому спілкуванню артистів з публікою, треба шукати інші способи, аби музика могла знайти шлях до глядача, достукатися до людських сердець. «Тим більше, що свято залишається святом, незважаючи на жодні інфекції чи карантини, і музика є його обов’язковою складовою, оскільки створює настрій, надає натхнення, приносить радість і позитивні емоції», – наголошує маестро.

Олена Лайко

Від admin2