Для більшості українців ключова різниця між старим житлом та новобудовою найчастіше зводиться до двох основних тез. Перша — новий будинок довше прослужить. Як пише, НВ Бізнес, річ не лише в тім, що в нього довший термін експлуатації, який зазвичай складає від ста років, а й у проблемі застарівання вторинного житла. Передусім, так званих «хрущовок», більшість із яких вже вичерпали той термін, на який були розраховані.

Інша ключова теза — старий будинок вже готовий. У той час, як у новобудові житло частіше за все доводиться чекати: більшість квартир у ній продається ще на етапі будівництва, а після введення в експлуатацію залишаються лічені варіанти, з яких не тзавжди можна обрати такий, що підійде за своїми параметрами саме вам.

Водночас, важливих відмінностей між старим і новим житлом значно більше, і різниця навіть у 10 років несе в собі сукупність колосального прогресу у матеріалах, технологіях, підходах. Чому порівнювати сучасну новобудову та вторинне житло — це наче ставити в один ряд космічний шаттл та перші біплани, розберемося на прикладі житлового комплексу бізнес-класу Creator City від девелопера «Креатор-Буд», який будується на столичній Лук’янівці.

Сьогодні в Україні використовуються майже всі можливі технології будівництва — від звичної панельної до модульного 3D-друку. Але найбільшої популярності досягла монолітно-каркасна технологія. Вона забезпечує високу надійність будівлі, яка вистоїть навіть у землетрус, мінімальну усадку, що дозволяє не перейматися за щойно зроблений ремонт, а також широкі можливості перепланування — в монолітній новобудові немає несучих стін, тільки колони. При цьому в Creator City такий підхід поєднаний з використанням для стін червоної керамічної цегли — матеріалу, який давно довів свою високу довговічність, екологічність та енергоефективність.

Колосальна різниця у технічних підходах простежується і в облаштуванні фасаду будинку. Зокрема, старі будинки або не мають утеплення взагалі (що призводить до великих тепловтрат та появи плісняви через високу вологість), або роки потому термомодернізуються переважно з використанням пінополістиролу, який становить смертельну небезпеку для людини у разі загоряння. У той час, як сучасні новобудови найчастіше утепляються мінеральною ватою, яка не горить навіть за високих температур, не деформується та не заважає нормальній циркуляції повітря.

Разом із тим, ужитлових комплексах бізнес-класу, таких як Creator City, для облаштування фасадів використовуються ще й навісні вентильовані системи. Вони захищають від холоду взимку та перегрівання влітку, додатково знижують тепловтрати та поліпшують звукоізоляцію. А головне — дозволяють створити унікальний та естетично привабливий образ будинку — в новобудові від «Креатор-Буд» вентильований фасад оздоблюється керамогранітом.

У сучасному житловому комплексі кожна технологія що використовується, покликана підвищити комфорт мешканців. Так, у першому будинку Creator City передбачені 6 ліфтів KONE, які домчать на потрібний поверх зі швидкістю 2 метри на секунду. Система контролю доступу із персональними ключ-картками гарантує, що ніхто сторонній не потрапить ані у ліфт, ані на ваш поверх. А від зайвого шуму позбавить додаткова міжповерхова звукоізоляція.

Не перейматися щодо тепла в квартирі допоможуть дахові котельні: автономне опалення дозволяє самостійно вирішувати, коли розпочинати та закінчувати опалювальний сезон і яку температуру встановлювати. За бажанням мешканці можуть встановити і сучасну систему клімат-контролю від LG з тепловими насосами на даху, яка працює як на охолодження, так і на обігрів житла, чим дозволяє заощадити до 40% на опаленні.

Різниця проявляється і в архітектурних рішеннях, використовуваних при зведенні новобудов. Завдяки прогресивним підходам, у Creator City з’явилися і триметрові стелі, як у омріяних корінними киянами «сталінках», і великі панорамні вікна, з яких так приємно насолоджуватися краєвидом Лук’янівки або великим зеленим парком на території ЖК. Замість класичних під’їздів, тут з’являться дизайнерські лобі, як у п’ятизірковому готелі – з вмебльованими лаунж-зонами, багатофункціональними вбиральнями, колясочними, лапомийками для домашніх улюбленців тощо.

Свій унікальний вигляд отримав і кожний будинок. Зберігаючи загальну стилістичну єдність, Creator City пропонує різні форми для різних будівель — від чітких геометрично правильних до плавних, наче морська хвиля.

Втім, найголовніша відмінність нового житла полягає навіть не у матеріалах, технологіях чи конструктивних особливостях. Дійсно прогресивний житловий простір вже давно не обмежується стінами квартир, особливо у багатофункціональних проектах, до яких належить і Creator City. Тому разом із новими будинками на території без авто, що охороняється, з’являться власний дитячий садок, супермаркет, медичний центр, спортивний комплекс із басейном, великий підземний паркінг, численні зони відпочинку, дитячі та спортивні майданчики, офіси, магазини, кафе та сервіси. А також головна «родзинка» проекту — зелений парк на 2 гектари з власною водоймою. Відтак мешканці Creator City одразу отримають все необхідне не тільки для життя, а й для роботи та відпочинку, розваг і дозвілля — а про це у старому будинку залишається лише мріяти.

 

Від admin2