Немає чергових медиків та необхідних лікарських кабінетів. Це основні порушення норм законодавства, які виявили у Чортківській в’язниці.
Під час перевірки Чортківської установи виконання покарань №26 працівники Тернопільської обласної прокуратури виявили ряд порушень. Зокрема, щодо медичного обслуговування в’язнів. У в’язниці фактично не передбачено цілодобове чергування медпрацівників. Воно відбувається лише упродовж робочого дня.

У позаробочий час, у разі погіршення стану здоров’я в’язнів, немає можливості вчасно надати їм необхідну допомогу. Це суперечить принципам охорони здоров’я, передбаченими чинним законодавством. Також новоприбулим ув’язненим медогляд проводять не одразу по прибуттю, а через місяць чи навіть більше.
Крім того, як зазначають у прокуратурі Тернопільської області, в установі відсутні інфекційний ізолятор для хворих з кишковими інфекціями, окрема палата-ізолятор для тримання осіб з психічними розладами, туберкульозний та фізіотерапевтичний кабінет, приміщення очікування прийому.
Винного у порушеннях притягнуто до дисциплінарної відповідальності.