Сьогодні – День Збройних Сил України. Урочисте покладання квітів до могил загиблих героїв відбулось у Тернополі на Микулинецькому цвинтарі. Відкрив дійство гімн України у виконанні військового оркестру. Поминальну панахиду відслужили всечесні отці усіх конфесій. Під постріли військового салюту та сухий стукіт метроному присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Вітаючи усіх присутніх Днем Збройних Сил України, міський голова Тернополя Сергій Надал наголосив, що те, що святкування розпочинається молитвою на могилах наших загиблих героїв є дуже символічним. «Напевно, більшість із них ніколи не були професійними військовими, – продовжив Сергій Надал. – Вони жили своїм звичним життям, мали свої плани, мрії, але в потрібний час виконали свою священну місію, показали справжній приклад любові до своєї країни, до своїх людей, справжній приклад патріотизму і героїзму. Колись нас виховували на прикладі героїзму Героїв Крут, бійців Української Повстанської Армії. А ми своїх дітей будемо виховувати на їхньому прикладі. Вони загинули для того, щоб ми жили в мирних містах, щоб жили ми, наші діти і наші онуки. І святкуючи День української армії, треба згадати про тих хлопців, які сьогодні зі зброєю в руках в холодних окопах захищають нашу Україну і нашу Незалежність. Насправді, вони захищають не просто Україну, а й всю Європу і весь цивілізований світ. Якби свого часу українські воїни і добровольці не зупинили московську агресію, думаю, що сьогодні вогонь війни палав би по всій Європі. Наш армія є захисниками добра, світла і цивілізації проти воїнів зла і дикунства».

Сергій Надал закликав завжди шанувати українських воїнів, побажав терпіння військовим, мудрості командирам і миру, звичайно, після перемоги.

«Завдання влади – зробити все для того, аби наша армія була потужна, боєздатна, сильна, яка змогла б відбити будь-яку агресію ворога, щоби жоден чобіт окупанта ніколи не ступив на нашу українську святу землю, – сказав під час дійства голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко. – Адже ми пам’ятаємо приказку: «Хто не годує свою армію, той годуватиме чужу». Тому наше завдання сьогодні – зробити все для того, аби наша армія була потужна і сильна, боєздатна, щоб ми зберегли Україну, і жертва тих героїв, які віддали за неї своє життя, не була марною. Щоби ми вистояли і перемогли. І це буде наш святий обов’язок перед пам’яттю тих героїв, які відали своє життя за українську державу».

Олена Лайко

Фото із соцмереж

Від admin2