11 грудня 2020 року в конференцзалі Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області, в режимі онлайн, відбулася семінар-нарада, на порядку денному якої були наступні питання:

  • виконання плану протиепізоотичних заходів за 2020 рік;
  • забезпечення ветеринарними препаратами;
  • поточні виробничі питання.

У заході взяли участь начальники та провідні лікарі ветмедицини-епізоотологи районних та Тернопільської міської державних лікарень ветеринарної медицини, а також спеціалісти Головного управління.

Відкрив і проводив семінар-нараду перший заступник начальника Головного управління Володимир Богоніс.  Він наголосив на важливості  стабільного епізоотичного благополуччя області та вказав шляхи його забезпечення. Проаналізував виконання дохідної частини і назвав  установи ветеринарної медицини, які недостатньо проводять роботу у питанні надходження спецкоштів та назвав резервні заходи щодо покращення діяльності у цьому напрямку.

Начальник відділу організації протиепізоотичної роботи В.І. Марків провів аналіз виконання плану протиепізоотичних заходів за 11 місяців 2020 року, довів до кожної ветеринарної установи завдання, необхідні для завершення виконання планів за поточний рік, зокрема з питань діагностики хвороб тварин та проведення лікувально-профілактичних щеплень та обробок.

Головний спеціаліст відділу В. І. Яциник ознайомив учасників із ситуацією та перспективою із забезпечення служби ветеринарної медицини  бюджетними веттоварами, наголосив на правильності використання та списання біопрепаратів. Навів перелік районів, в яких не проводиться належна  робота щодо впровадження та функціонування системи протиепізоотичних заходів ІС.

Начальники лікарень виступили з поясненнями причин допущення недоліків у виконанні планів протиепізоотичних заходів і запевнили, що до завершення поточного року докорінно покращать ситуацію.

Спеціалісти Головного управління відповіли на всі запитання учасників семінар-наради Держпродспоживслужби в Тернопільській області.