У лікарнях Тернополя призупинили планову госпіталізацію та планові операції. Про це розповів начальник міського відділу охорони здоров’я Василь Даньчак.

За його словами, це зробили відповідно до вимог “помаранчевої” зони карантину, у якій зараз перебуває місто. Госпіталізувати будуть лише пацієнтів, які потребують невідкладної допомоги та хворих на коронавірус.

“Буде надаватися медична допомога пацієнтам з ускладненим перебігом вагітності і пологів, роділлям, породіллям і новонародженим. Також допомога пацієнтам з онкологічними захворюваннями або з онкопрофілем. А також якщо відтермінування або перенесення госпіталізації буде в майбутньому впливати на життя і здоров’я даного пацієнта”, – каже Даньчак.

Нагадаємо, у “помаранчевій” зоні карантину на сьогодні 7 районів області. Цього тижня з “червоно” до “помаранчевої” перейшов Козівський район. Решта районів – це Гусятинський, Заліщицький, Монастириський, Підволочиський, Підгаєцький, Тернопільський, Теребовлянський та Шумський – у “червоній” зоні. Також там залишатимуться Бережани, Кременець та Чортків.

У “червоній” зоні заборонили відвідування розважальних закладів, кафе і ресторанів після 20 години, а в громадському транспорті мають перевозити пасажирів лише на сидячих місцях і в масках, каже Даньчак. За його словами, у “помаранчевій” карантинній зоні заборонена планова госпіталізація, проведення масових заходів більш ніж для 20-ти людей, робота кафе і ресторанів після 22-ї години.

Джерело: Суспільне

Від admin