Тернопільські районна та обласна територіальні виборчі комісії Тернопільської області зобов’язали Тернопільську міську територіальну виборчу комісію виправити виявлені недоліки щодо встановлення результатів волевиявлення громадян.

Копія постанови опублікована на сторінці районної ТВК у Facebook.

При розгляді протоколів міської ТВК про підсумки голосування з виборів депутатів Тернопільської районної ради у межах територіальних округів №1, №2, №3, а також протоколів дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів виборців та іншої виборчої документації виявлено ряд грубих порушень та недоліків.

На виборчому окрузі №1 виявлено невідповідність даних Відомостей, зазначених у пунктах 1-14 протоколу територіальної виборчої комісії про підсумки голосування в межах територіального виборчого округу, по кожній виборчій дільниці, що входить до складу територіального виборчого округу.

Встановлено відсутність оригіналів протоколів (перших примірників) від 16-ти ДВК.

Встановлено внесення виправлень та арифметичних посилок в протоколи ДВК, які унеможливлюють встановлення результатів волевиявлення громадян, та потребують складання протоколу про підрахунок голосів виборців з позначкою «Уточнений» на трьох дільницях.

На виборчому окрузі №2 у протоколі міської ТВК виявлено невідповідність даних Відомостей, зазначених у пунктах 1-14 протоколу територіальної виборчої комісії про підсумки голосування в межах територіального виборчого округу, по кожній виборчій дільниці, що входить до складу територіального виборчого округу.

Встановлено відсутність оригіналів протоколів (перших примірників) від 4-ох ДВК.

Встановлено внесення виправлень та арифметичних посилок в протоколи ДВК, які унеможливлюють встановлення результатів волевиявлення громадян, та потребують складання протоколу про підрахунок голосів виборців з позначкою «Уточнений» на чотирьох дільницях.

На виборчому окрузі №3 виявлено невідповідність даних Відомостей, зазначених у пунктах 1-14 протоколу територіальної виборчої комісії про підсумки голосування в межах територіального виборчого округу, по кожній виборчій дільниці, що входить до складу територіального виборчого округу.

Встановлено відсутність оригіналів протоколів (перших примірників) від 5-ох ДВК.

Встановлено внесення виправлень та арифметичних посилок в протоколи ДВК, які унеможливлюють встановлення результатів волевиявлення громадян, та потребують складання протоколу про підрахунок голосів виборців з позначкою «Уточнений» на сімох дільницях.

Встановлено відсутність акту ДВК №611164, який повинен складатись у відповідності до ст. 250 ВКУ.

Тож, Тернопільська районна територіальна виборча комісія Тернопільської області зобов’язала Тернопільську міську територіальну виборчу комісію виправити вищезазначені виявлені недоліки шляхом складання протоколів про підсумки голосування з виборів депутатів Тернопільської районної ради з позначкою «Уточнений» в межах виборчих округів №1, №2, №3.

Також Тернопільська районна територіальна виборча комісія Тернопільської області зобов’язала Тернопільську міську територіальну виборчу комісію подати оригінали примірників протоколів про підрахунок голосів виборців на ряді дільниць.

Джерело: Погляд

Від admin