Тернополянка Ольга Кізюк – одна з тих, хто переховорів на COVID-19. Хоч зараз дівчина почуває себе добре, проте зізнається, що після хвороби відновлюється і досі, пише Доба.

Зокрема Ольгу турбує тахікардія. Зауважує, медики кажуть, що такий стан можливий після хвороби ще протягом місяця.

Ольга Кізюк розповідає, про те, що захворіла на коронавірус дізналась не відразу. Спершу відчула слабкість, у неї піднялась температура, а згодом почало боліти все тіло і з’явилось безсоння. Про COVID-19 не підозрювала, адже вважала, що з хворими контакту не було.

Порадившись із своєю сімейною лікаркою Ольга вирішила піти на самоізоляцію. Каже, зробити тест у державній лікарні не змогла, тому довелось йти у приватну клініку. Здала тест, який і підтвердив коронавірус.

Далі – два тижні лікування вдома. Під дистанційним наглядом сімейної лікарки Ольга вдома пила вітаміни та багато рідини. На ізоляції разом з нею був і чоловік, проте він не захворів. Сьогодні, вже і після хвороби, дівчина продовжує приймати таблетки, зокрема вітаміни С і D3.

Схожих історій є безліч. Тому медики констатують – окрім зусиль на дослідження природи вірусу і методів боротьби з ним, не меншу увагу варто буде направити і на більш детальне вивчення його наслідків для здоров’я людей. А це – нові виклики для соціального захисту та медичної інфраструктури, до яких слід бути готовими.

 

Від admin