У своїй роботі «Контінентал Фармерз Груп» особливу увагу звертає на дбайливе ставлення до земель, відновлення структури ґрунту та збереження його родючості, тому у виборі технології завжди враховує ці фактори як пріоритетні. Так, на полях Компанії паралельно зі жнивами триває підготовка ґрунту під врожай наступного року, – пише «TeNews».

Агрохолдинг вперше випробовує нову для себе технологію — внесення добрив за допомогою культиваторів. Завдяки такому локальному внесенню, в «Контінентал» планують не лише заощадити до 20 відсотків добрив, а й збільшити ефективність від їх використання на 20-30%.

В Агрохолдингу вже завершили внесення добрив таким способом на полях, відведених під озимий ріпак, триває внесення добрив під соняшник та кукурудзу. На відміну від розкидного способу, де добрива залишаються у верхньому сухому або частково зволоженому (залежно від погоди) шарі ґрунту, при локальному підживленні, фосфорні та калійні добрива вносять на глибину 20 сантиметрів. Там завжди є продуктивна волога, яка забезпечує рослинам доступ до корисних речовин.

У «Контінентал Фармерз Груп» зазначають, що внесення добрив углиб ґрунту за допомогою культиваторів стимулюватиме кращий ріст кореневої системи. Адже саме її розвиток впливає на ефективність засвоєння елементів живлення і води. Рослини з добре розвиненим коренем більш стійкі до посухи, перепадів температури та інших зовнішніх чинників. Це — один із факторів, який забезпечить приріст врожаю в майбутньому. Аграрії виділяють ще одну перевагу локального методу — обробіток ґрунту та внесення добрив здійснюється за один прохід. Відповідно, земля менше ущільнюється.

Надія Штокало

Від admin