Відкриття театрального сезону у Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі імені Тараса Шевченка відбудеться 14 жовтня. В зв’язку із перебуванням Тернополя у червоній зоні карантину, захід, запланований на 11 жовтня, перенесли. Відтак, і прем’єра, і відкриття сезону пройдуть у театрі у середу, 14 жовтня. На глядачів чекає страшно смішна комедія українського драматурга Анатолія Крима «46 моментів щастя».

Як сказав режисер-постановник вистави народний артист України Олег Мосійчук: «Ми сьогодні живемо у тому світі, який здається справді й смішним. І оте, що ми маємо сьогодні, це смішно, але це страшно. Ті речі, які Анатолій Крим заклав у цю п’єсу, здається, такий побутовий грунт: в одному дворику живуть люди, незалежно від того, яка в них національність, але є ті вічні істини, ті цінності, які ми не зберігаємо».

46 моментів щастя – це п’єса про мірило щастя для її головних героїв і для кожного з нас, спогади про дитинство і водночас паралелі із дорослим життям. Це розповідь про життя звичайних людей і водночас проекція на життя цілого покоління, яке «пропустило» через свою біографію проміжок від після війни і до наших днів…

П’єсою «46 моментів щастя» театр відкриває свій ювілейний 90-тий театральний сезон, але в зв’язку з карантинними обмеженнями він проходитиме не так, як би хотілося. Ряд запланованих раніше заходів довелося відмінити чи відкласти Однак  у будь-якому випадку відкриття сезону буде і прем’єра залишатиметься прем’єрою. «Звісно ми посміхнемось до глядачів, зробимо якийсь добрий початок, бо театр несе добро, і потім ті, хто прийдуть, подивляться прем’єрну виставу», – переконаний Олег Мосійчук.

Все відбуватиметься згідно вимог карантину: перебування глядачів в залі у масках, розміщення згідно соціальної дистанції, температурний скринінг та антисептики про вході. І сезон, хоч із запізненням, але розпочнеться. «Театр без людей не може існувати», – переконаний Олег Мосійчук, тому актори з нетерпінням чекають на зустріч із глядачами.

Виставу 46 моментів щастя тернополяни зможуть побачити 14, 15, 17, 18 (замість 11) та 31 жовтня.

Олена Лайко, “Тернопільська Липа”

Від admin