Колишня очільниця Міністерства охорони здоров’я України Уляна Супрун закликала всіх українців не слухати «лякалки» та виконати свій громадянський обов’язок – прийти і проголосувати на місцевих виборах. Також Супрун спростувала всі міфи окремих горе-політиків, які лякають виборців, особливо старших людей, коронавірусом. Ймовірність заразитися коронавірусом на виборчій дільниці менша, ніж в себе вдома, – стверджує екс-міністерка, – пише «Часопис».

Уляна Супрун: «Не варто ігнорувати місцеві вибори»

«Незважаючи на СOVID-19, значна частина українців повинні відвідувати суди чи виходити на акції, які проігнорувати просто неможливо. Крім того, незабаром — 25 жовтня — відбудуться місцеві вибори, і дуже важливо прийти на дільницю і зробити свій вибір. Це надзвичайно важливо. Не ведіться на «лякалки». Кожну виборчу дільницю готують до виборів, роблять прибирання, дезінфікують та забезпечують всіма протиепідеміологічними засобами. Там безпечніше, ніж в інших установах та магазинах, які ми щодня відвідуємо», – написала колишня міністерка охорони здоров’я.

Уляна Супрун: «Найчастіше вірус підхоплюють вдома»

«Наука та досвід інших країн показує, що найчастіше вірус підхоплюють не на вулиці чи на виборчій дільниці, а вдома, від інфікованих членів своєї сім’ї. Тобто, більшість людей заразились від близьких, з якими ділили спільний простір тривалий час. 98% захворіли через ігнорування порад мити руки, не торкатися обличчя немитими руками, не збирати цілу сім’ю в одну квартиру», – розповіла Уляна Супрун.

 

Від admin