Тернопільська художня школа імені Михайла Бойчука 10 жовтня святкуватиме черговий день народження. Саме десятим жовтня 1974 року датується рішення Тернопільської міської ради щодо створення у нашому місті художньої школи. Відтоді цей мистецький заклад і опікується тими юними творчими тернополянами, які прагнуть ділитися сокровенним, тим, що на душі, мріють навчитися демонструвати свої таланти і проявляти почуття, що ховаються в серці, за допомогою пензля, фарб чи олівця.

Згідно рішення педагогічного колективу навчального закладу та після громадських обговорень, кілька років тому школі було присвоєно ім’я відомого художника-монументаліста, уродженця Тернопілля Михайла Бойчука. Та й те, що сам заклад знаходиться на вулиці Братів Бойчуків, є надзвичайно символічним.

За словами директора школи Сергія Музики, за 46 років діяльності тут навчалося понад 1670 маленьких художників, і 70 відсотків із них тим чи іншим чином пов’язали своє життя з мистецтвом. Зараз за шість років, впродовж яких триває навчання, діти отримують початкову мистецьку освіту, опановуючи п’ять дисциплін: рисунок, живопис, композиція, скульптура, історія мистецтв.

«В цей день щирі вітання: учителям – мудрості, батькам – розуміння, дітям – щастя», – написав Сергій Музика на сторінці школи у соцмережах.

Олена Лайко

Від admin