Днями на ринку у Тернополі була перевірка з Держпрожспоживслужби, яка обурила підприємців. Люди почали скандалити, мовляв, скільки можна перевіряти і штрафувати, адже підприємці у карантин і так ледве виживають, пише Доба.

Люди були настільки обурені, що фахівцям Держпродспоживслужби довелося викликати поліцію на підмогу.

Підприємиця пані Оксана каже, її попередили, що перевірка планова, фахівці відділу ринкового метрологічного нагляду прийшли з усіма необхідними документами, усе пояснювали. Це підтверджують і в Держпродспоживслужбі.

Начальник відділу ринкового метрологічного нагляду Управління захисту споживачів Сергій Ящук ГУ Держпродспоживслужби у Тернопільській області розповів, що ця перевірка справді планова, згідно з секторальним планом, який розміщений на сайті і затверджується головою Держпродспоживслужби України.

Підприємці кажуть, попри те, що перевірка була офіційною – злякалися та почали шукати всі документи. На ринку усе ж неспокійно. Люди бояться можливих штрафів, які у час карантину сплатити буде нереально, адже переконують – через епідемію продажі і так впали.

В управлінні захисту споживачів пояснюють, з початку року провели 67 перевірок, і ще нікого не оштрафували. Та і розповсюджувачам продукції штраф не загрожує, головне, щоб мали всі відповідні документи та накладні щодо доставки товару, каже Сергій Ящук. Адже у випадку виявлення продукції, яка не відповідає вимогам якості – встановлюють ланцюг постачання цієї продукції в Україну.

Наразі перевірка лише розпочалася. Говорити про наслідки зарано, кажуть фахівці. Це буде відомо лише після експертизи іграшок.

Від admin