Станом 5 жовтня відсоток підписання декларацій із сімейними лікарями в Тернопільській області склав 82,31%. А це – 1 мільйон 38 тис. 695 мешканців краю.

Як повідомили в Управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації, ще понад 180 тисяч жителів Тернопілля декларацію не підписали декларацій зі своїми сімейними лікарям.

За договором з Національною службою здоров’я в Україні працюють майже 1700 закладів первинки. На Тернопільщині – 36. Це 23,533 сімейних лікарів, терапевтів та педіатрів. В нашій області їх 683.

Довідково: декларація – це документ, який підтверджує, що пацієнт хоче обслуговуватись саме у цього лікаря. Так, підписуючи декларацію з конкретним лікарем, ви повідомляєте державу (НСЗУ), що оплата за ваше обслуговування має находити у цей медзаклад.

Водночас, декларація не є юридичним документом і не підписується “раз і назавжди”: ви зможете укласти декларацію з іншим терапевтом, педіатром чи сімейним лікарем. У такому випадку не треба скасовувати попередню декларацію – достатньо просто укласти нову декларацію з обраним лікарем, а зміни автоматично зафіксуються у системі.

Джерело: Тернополяни

Від admin